thanks sweetie ! :)

Explore it

Saturday, 17 December 2011

3D chalk sidewalk ! awesomeee :D

Hari ni aku nak share dengan korang koleksi-koleksi 3D art . haa , biasanya bila sebut 3D ni kita duk bayang yang dalam tv tu . alaa yang kena pakai glasses khas nak bagi nampak gambar tu betul-betul macam keluar dari tv tu . yang tu 3D mengunakan teknologi canggih . tapi 3D yang aku nak kongsi hari ni tak ada kaitan langsung dengan tv . seratus peratus dari hasil tangan yang menggunakan kapur dan beberapa bahan lagi . 3D yang aku maksudkan ni ialah 3D art sidewalk yang diusha kan oleh pak cik (ehh pak cik ke ?) iaitu Julian Beever . mungkin nama ni tak famous kat Malaysia , tapi uncle ni sangat terkenal di beberapa negara . terkenal kerana lukisan yang dihasilkan oleh beliau kelihatan seperti hidup dan sangat menakjubkan . antara lokasi yang telah dijadikan tempat beliau menghasilkan bakatnya yang super power ni ialah di England , France , Germany , USA , Australia dan Belgium . beliau mula mengorak langkah dalam seni 3D ni pada pertengahan tahun 1990 . banyak lukisan-lukisan 3D beliau yang telah menarik perhatian beribu-ribu orang di seluruh dunia . kalau korang nak tengok lukisan ni betul-betul hidup kenalah melihat pada sudut yang tepat , barulah nampak ke-3D-an nya itu .


inilah dia 'beliau' yang aku maksudkan tu .
hensem tak ? ehh tak hensem ? tak apa , yang penting ada bakat yang power . :D





terus terang aku cakap , aku memang jeleous dengan dia . why not ? aku kan peminat fanatik bidang seni ni . oppss bidang seni yang aku maksudkan just seni lukisan je , not seni lakonan ke hapa ke . haha . bila tengok lukisan - lukisan beliau rasa jeles tetiba . kalau boleh aku nak camtu jugak . tapi mustahil lah , bukan calang-calang orang nak ada bakat yang menakjubkan camtu kan ? tapi memang bab-bab lukisan ni aku minat dari kecik lagi , sebab tu time SPM dulu aku ambil subjek pendidikan seni . dapat A woo ~ ecehh berbangga pulak , haha . sorry , tak ada kerja betul aku ni . ok la , dah banyak aku pot pet - pot pet pasal pak cik ni . jom kita usha lukisan - lukisan beliau yang super power ni . layan ~ ~ ~



1. Caution , a big hole on the road !






2. A big baby on the road :D


3. In the water











Italic 4. Christmas time ! :)



5. " Please help me ! "











Amazing , right ?? aku tengok gambar-gambar ni semuanya dengan bunyi , " woooo ~ :O " sangat menakjubkan ! tabik spring la ke uncle Julian Breeve ! :D
wuhhuuu ~ bila nak datang Malaysia ? hehe

1 comment:

khalifah said...

omg.!..sgt berbakat mereka ni..lukisan tu sgt22 real.!..nak jaln pn rasa tkut..tkut rjtuh dlm lubang bsr tu..pdahal lukisan je..;p